5 Mart 2009 Perşembe

Aslan'a Şok! İnşaat Yine Durdu!

Ali Sami Yen Spor Kompleksi projesi çerçevesinde yapımı süren Türk Telekom Arena Stadı'nda işçiler yine eyleme gitti! Daha 2 gün önce kaba inşaatının yüzde 75 oranında tamamlandığı bildirilen statla ilgili en çarpıcı iddia ise 1-2 aydır beton ve demirin bile gelmediği yönünde!

NTV Spor'dan Özgür Buzbaş'ın aktardığı bilgilere göre, yapımı devam eden Ali Sami Yen Spor Kompleksi içerisinde yer alan Türk Telekom Arena'da çalışmalar durdu!

Daha önce de bir kaç defa işçilerin paralarını alamadıkları gerekçesiyle çalışmayı durdurduğu stattaki son eylemin oldukça ciddi olduğu belirtildi. Bu eylemle birlikte zaten planlanan tarihten geç yapılması kesinleşen stadın, yeni zaman dilimi içinde bitmesinin de zor göründüğü kaydedildi.

Haberi duyuran Buzbaş, yaklaşık 400-500 işçinin çalışmayı bıraktığı ve konuştuğu işçilerin 3-4 aydır paralarını alamadıklarını söylediğini aktardı.

Halen 2008 yılı sonundan alacakları olduğunu ifade eden işçilerin, yemek ve yiyecek koşullarından da şikayet ettiğini kaydeden NTV Spor muhabiri Buzbaş'ın edindiği en çarpıcı bilgi ise şöyle; "Stat inşaatı için 1-2 aydır beton ve demir gelmiyor.."

Bu arada yabancı ortakları ile birlikte Dubai'de olan Eren Talu ise ekenomik sıkıntıyı çözme girişimlerinde bulunuyor. Talu daha önce stat inşaasını Abu Dhabi Şeyhi Sheikh Nahayan Bin Mübarek Al Nahayan'ın sahip olduğu Dhabi Group ve Al Zarooni ailesi ile ortak olarak devam etme kararı almıştı.

Bu arada geçtiğimiz gün G.Saray resmi internet sitesinde Türk Telekom Arena Stadı'nda çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü ve kaba inşaatın yüzde 75 oranında tamamlandığı bildirilmişti! Ayrıca haberde stadın son fotoğraflarına da yer verilmişti. (Bu galeriye ulaşmak için tıklayın)

EREN TALU NE DEDİ?
Eren Talu Mimarlık ve Ticaret A.Ş.'nin sahibi Eren Talu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ödemelerde bir aylık gecikme olduğunu doğrulayarak, çözüm üretmek üzere 3 haftadır Dubai'de bulunduğunu ve hafta başında sonuca ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

İşçilere şubat başında yarım maaş ödediklerini, mart başındaki maaşlarının ise ödenmediğini kaydeden Talu, yaşanan küresel ekonomik kriz nedeniyle kredi temininden dolayı yabancı ortaklarıyla bir ara finansal model bulmaları konusunda 3 haftadır çalıştıklarını, hafta başında bir çözüme ulaşmayı amaçladıklarını söyledi.

Bugünlerde hemen her inşaat şirketinde bir aylık gecikmenin olabildiğini anlatan Eren Talu, çok büyük bir projeyi krize rağmen iyi götürdüklerini kaydetti.

Stat inşaatında geçtiğimiz aylarda da ödemelerdeki gecikmeler nedeniyle işçilerin benzer tepkileri olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder